torsdag 27 mars 2014

NO robot labbraport

1st lektionen: Vi byggde ihop vår robot. Vi turades om att bygga och det gick bra. Vi blev klara först och eftersom vi inte fick ett uppdrag så byggde vi lite småsaker med legot under resten av lektionen.

2a lektionen: Vi han inte göra så mycket, vi letade efter ett fungerande batteri. Vi lyckades hitta ett men han då inte med att programmera. Sedan fick vi reda på att batteriet inte laddades i sladden vi satte in den i, men vi hittade en sladd och det löste sig.

3e lektionen: Vi programmerade in roboten så att den skulle köra framåt utan att slå i en legogubbe. Vi fick lära oss att en rotation var ung 17,2 cm. längden mellan roboten och gubben var 101cm. Vi blev en av de första att klara det och det gick riktigt bra.

4:e lektionen: Vi skulle programmera roboten att åka i först fyrkant med sidan ung 61 och sedan en cirkel i motsatta hål med diameter ung 60. Vi fick sidan 60 och diameter 58,5, så vi anser att det var en succes! Våran robot åkte nästan perfekt, vi gjorde en av de bästa ”åkturerna”. Vi döpte även vår robot till 6-Y-BOT...

5:e lektionen: Vi skulle programmera vår robot att köra rakt fram och sedan svänga i en fjärdedels båge in i en fickparkering och sedan en fjärdedels båge ut. Det gick inte så bra för roboten gjorde inte som vi ville. Vi fick testa oss fram mycket och i slutet så fick vi till det hyfsat. 

6:e lektionen: Vi byggde till en trycksensor. Det kändes som en kort lektion för vi han inte med att programmera in så mycket och sedan slutade vi efter det. 


7:e lektionen: Vi skulle programmera vår robot att backa bak mot en vägg (med trycksensor) och sen skulle den svänga in i en likadan fickparkering som i 5:e lektionen. Först gjorde inte roboten alls som vi ville att den skulle, den betedde sig konstigt. Men efter att jag raderat alla ljudfiler (som också laddas ned med programmering) så funkade det bättre och vi fick till det ganska bra.

(bilder & filmer kommer snart) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar