måndag 9 december 2013

Alexander B och Mattias Däckpall

Vi ville göra något speciellt fast visste inte vad. Vi bestämde oss för något med ett däck och så blev det en däckpall. För att. Vi planerade inte så mycket utan gjorde efterhand. Som fixa pall-delen och måla däcket. Däcket tog vi för det var speciellt och träet blev för vi fick tag på en gammal trä ute-möbel. Kudden för att man skulle ha något att sitta på.

Vi började med att samla ihop delarna. Sedan Sågade Alexander delar från möbeln och Mattias fixade kudden så att den blev lagom stor. Efter det satte vi ihop träbitarna så att det blev en pall. Sedan målade vi däcket, tryckte i kudden och täckte över det med en tygbit. Efter det satte vi fast pinnar mellan pallens ben så att den skulle hålla. Vi avslutade med att måla pallen i samma färg som däcket och sätta däcket på pallen. 

Det är ett ganska hållbart material och ser också fint ut. Det är bekvämt och är ett bra sätt att åter använda däck till något bra och fint. Eftersom vi har jobbat med återbruk så är det ända som kostat vissa träbitar, lite tyg mm. 


För att hjälpa miljön i världen kan alla hjälpas åt att åter-använda t.ex. gummi som annars skulle brännas ner och plocka upp plast på marken som flaskor mm. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar