söndag 25 augusti 2013

Bokredovisning Vargbröder Demonernas portar

Jag har läst en bok som heter Vargbröder Demonernas port. Den är skriven av Michelle Paver och det är fantasy-berättelse som utspelar sig för några tusenår sedan. Bokens huvudperson handlar om en pojke på 14 somrar vid namn Torak. Hans mor och far har dött och han har blivit skild från sin klan, Vargklanen. När han var liten lämnade hans far honom i en varglya för hans mor dog. På så sätt lärde han sig ”prata” vargspråket. I hans första äventyr räddade han en vargunge vid namn Ulv. Sen dess har dom varit som bröder och jagat tillsammans. Torak har mörkt långt hår och bärnstensgula vargögon.
När Torak är ute och jagar med Ulv och sin vän Renn, från korpklanen, springer Ulv i förväg och blir kidnappad av själslukarna. Det är en grupp onda shamaner  vars plan är att släppa lös underjordens demoner. Torak och Renn beger sig ut i den kalla nordens vinter. Ute på isen håller dom på att dö, men dom blir räddade av en av viträvsklanens medlemmar.  I viträvslägret får dom reda på att själslukarna ska till Huggormsögat, en grotta där barriären mellan vår värld och demonernas är som tunnast. Resan dit blir lång och svår men till slut kommer dom dit. En viträvspojke är på väg in i grottan när dom kommer dit. Torak övertalar honom att gå hem och tar hans plats. När han kommer in i grottan upptäcker han att själslukarna har fångat alla nio jägarna som ska offras som skydd från demonerna. Hur ska han ta sig ur denna fara...

2 kommentarer:

  1. Spännande. Till nästa gång vill jag att du följer instruktionerna för bokrecension som du fick här på bloggen tidigare.

    SvaraRadera